Συχνές ερωτήσεις

Πως δουλεύουν τα προϊόντα METACARD;

Όλα τα METACARD προϊόντα εμπεριέχουν τεχνολογία NFC (Near Field Communication), ενώ ταυτόχρονα παρέχεται και η δυνατότητα τοποθέτησης QR code στις επαγγελματικές κάρτες, με σκοπό τον ανέπαφο και σε πραγματικό χρόνο διαμοιρασμό του προσωπικού σου προφίλ.

Ποιες συσκευές είναι συμβατές;

Ο συνδυασμός της τεχνολογίας NFC και QR code καλύπτει την πλειονότητα των Smartphones που υπάρχουν στην αγορά.

  1. iPhone Xs και νεότερα μοντέλα: Κάνε απλά ένα tap στο πάνω μέρος των συσκευών.
  2. iPhone 6 έως X: Επίλεξε την χρήση του QR code.
  3. Android συσκευές: Έλεγξε ότι είναι ανοιχτό το NFC από το γρήγορο μενού (quick menu) ή σκάναρε το QR code.

Πως ελέγχω αν είναι ενεργοποιημένο το NFC στο κινητό μου;

  1. Στα iPhone Xs και στα νεότερα μοντέλα είναι αυτόματα ενεργοποιημένο. Απλώς πλησιάστε την ΜETACARD στο πάνω μέρος της συσκευής και μοιραστείτε τα στοιχεία σας (Ο δέκτης πρέπει να έχει συνδεδεμένο το κινητό του στο διαδίκτυο).
  2. Σε Android συκευές πρέπει να ρωτήσετε τον δέκτη αν έχει ανοιχτό το NFC, διαφορετικά να του υποδείξετε πως να το ενεργοποιήσει. Στις android συσκευες πλησιάστε την ΜETACARD στο πάνω μέρος της συσκευής και μοιραστείτε τα στοιχεία σας (Ο δέκτης πρέπει να έχει συνδεδεμένο το κινητό του στο διαδίκτυο).

Πρέπει να κατεβάσω κάποια εφαρμογή-App;

ΟΧΙ. Η χρήση των προϊόντων METACARD δεν απαιτούν καμία εφαρμογή – App.

Πως μπορεί κάποιος να αποθηκεύσει την επαφή μου;

Στο METACARD προφίλ σας μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή «Προσθήκη στις επαφές» και να δώσετε τη δυνατότητα στον δέκτη να αποθηκεύσει όλες τις πληροφορίες σας κατευθείαν στο κινητό του.

Ποίος μπορεί να δει το προφίλ που θα δημιουργήσω;

Οποιοσδήποτε από τις επαφές που θα κάνετε ΤΑΡ ή θα σκανάρει το QR code σας μπορεί να δει και να μοιραστεί το METACARD προφίλ σας, το οποίο θα έχει τη μορφή url.metacard.gr/your_username. Κάποιος θα το χαρακτήριζε ως ένα προσωπικό website, το οποίο μπορείτε να στείλετε και εσείς μέσω απλού μηνύματος σε όποιον επιθυμείτε.

Πόσο ασφαλής είναι η χρήση των προϊόντων METACARD;

Όλα τα προφίλ των METACARD χρηστών ΔΕΝ εμφανίζονται στις μηχανές αναζήτησης για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
3 επίπεδα ασφάλειας διασφαλίζουν ότι ακόμα και σε περίπτωση κλοπής της κάρτας τα στοιχεία σας δεν θα μπορούν να παραποιηθούν.

Σε περίπτωση απώλειας της κάρτας μου μπορώ να την απενεργοποιήσω;

ΝΑΙ. Σε περίπτωση απώλειας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι login στον προσωπικό σας λογαριασμό και να πατήσετε το button που αναφέρει "οριστική απενεργοποίηση λογαριασμού".

 

Δείτε παρακάτω ένα demo profile.
Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε Link θέλετε εσείς καθώς και να αλλάξετε τα χρώματα σε αυτά της προτίμησής σας.